2013. nov 06.

Ami a tiéd az mindenkié, ami az enyém, ahhoz meg semmi közöd!

írta: Bonyolító
Ami a tiéd az mindenkié, ami az enyém, ahhoz meg semmi közöd!

Egyik ismerősöm mesélte, hogy a telkéről számtalan esetben elloptak dolgokat. "Szerencsés ember vagy - mondtam neki - mert nekem nemcsak kifosztották a házamat, hanem konkrétan ellopták azt!"

Itt persze nem egy Rejtői fordulatról van szó, hanem a rideg valóságról: a hétvégi házamat, amit nem szeretnék elárulni hol van - a Miskolchoz tartozó Lyukóbányán - miután évente többször feltörték, kirámolták, szép lassan a rettegésben tartott szomszédok szeme láttára egészen egyszerűen széthordták.(Erre ugye a biztosító sem fizet) De elvitték magukkal a kerítést is, a fákat kivágták - persze csak derékban, mert a dolgozó az nem hajol meg. Maradt a beton alap, melyet már szép lassan elfed az odafútt hulladék és gaz. Persze az ingatlanadót fizetem rendületlenül, mert az önkormányzatnak még ingyen sem kell a telkem, halandó pedig nem meri megvenni visszatérő, fokozott ellenőrzés ide, vagy oda.

Szóval ott tartottunk, hogy az ismerősöm telkét is egyre arcátlanabbul fosztogattak a tolvajok. Olyan szintre süllyedtek, hogy a  locsolásra egy régi földbe ásott csillében tárolt öntözővizet is kiszivattyúzták, tudniillik, hogy a környéken nincs kút és fúratni nem kis költség lenne. Akkor már miért ne lopnák el, amit a természet elvileg - kivéve, ha olyan aszályos nyár van, mint az ide volt  - pótolni fog belátható időn belül.

Nos ez az ismerősöm megelégelte ezt a helyzetet és volt olyan jópofa, hogy a SAJÁT TULAJDONÁT KÉPEZŐ TELKEN, A SAJÁT VÍZTÁROZÓJÁBAN ÖSSZEGYŰJTÖTT VÍZBE gyomirtó szert  fecskendezett. Talán gyomirtásra készül, talán nem, ez már nem fog kiderülni (öhöm, öhöm), de a lényeg a magántulajdonával rendelkezett szabadon. Kisgyermek, kóros elmeállapotú személy, esetleg eltévedt állat a víztározót megközelíteni, belőle inni spontán nem lett volna képes. Veszélyt tehát senki fiára nem jelentett.

Történt egyszer, hogy ismét lába kelt a víznek. Az ismerősöm vette a fáradtságot és bizony végigsétált a hétvégi házas övezetben és mit látott jesszusmária?  Elsárgult szőlőtőkéket, kipusztult kultúrnövényeket. De mindezt nem egy távoli galaxisban, hanem az ő közvetlen szomszédságában. Így derült ki, kik voltak azok a kedves emberek, akik fáradtságot nem kímélve meglovasították a vizet.

Érthetetlen okból egyik fél részéről sem történt feljelentést. 

Olvasom az újságban, hogy egy gazda, akinek rendszeresen megdézsmálták a borát....

Szólj hozzá

röhej bosszúság butaság birtokvédelem tolvaj pofátlanság tulajdon