2013. nov 23.

Mi lenne önerőből?

írta: Bonyolító
Mi lenne önerőből?

Évtizedekig mást sem lehetett hallani, ha civil kezdeményezések, állami-, önkormányzati feladatok kerültek végrehajtásra, álmok megvalósításra, mint azt, hogy ilyen, vagy amolyan összefogásban volt lehetséges csak az embert próbáló akadályokat leküzdeni, ezzel, vagy azzal együttműködve lehetett csak sikerre vinni az ügyet. Számomra furcsa volt azt hallani, hogy nincs Magyarországon egyetlen olyan vállalat, vagy hivatal, legyen az bármekkora, amely saját maga, elengedett kézzel, be tudta volna teljesíteni küldetését, hatáskörébe, vagy illetékességébe tartozó körben. Együttműködés, együttműködés és összefogás, a ... támogatásával. Ez ment és ami meglepő, ez megy ma is.

Valamelyik nap néztem a városi tévét és nem volt fejlesztés, (beruházásról nem tudok beszámolni) megkésett kötelezően elvégzendő feladat, aminek elvégzéséhez nem vettek volna igénybe uniós támogatást. Áldásként potyogott az égből az EU-manna. Milyen jó is abból zabálni, ugye?!

És igen! Nagyon jó, hogy van honnan meríteni, ha már a hazai kamra kiürült (vagy meg sem telt). Ez így van rendjén, hiszen ez is hozzátartozik a kölcsönös gazdasági segítségnyújtáshoz. Biztos mi is súlyos milliókat és milliárdokat fizetünk be, amiből másokat támogatnak. Biztos. Biztos én számolom el magam, ha azt gondolom, hogy valamivel többet veszünk ki és vettünk már ki idáig is, mint amennyit bepakolászunk. De még ezzel sem lenne baj.

Azt sehogy sem tudom felfogni, hogy miért kell beleharapni abba a kézbe, ami "kenyeret" ad. Ha már így döntöttünk - és jól döntöttünk - hogy részesei akarunk lenni Európának  - mert csak azt nem lehet ellopni, amit más oszt újra helyettünk, miért kell hadiállapotot hirdetni az Unió ellen? Még ez sem a legérdekesebb kérdés. Inkább az, hogy drága honfitársaink nem látják, hogy ezen források nélkül még ennyi fejlesztés sem történne és a fejlesztésre szánt pénzt az "ellenség" adja? Nincs ebben egy kis csűrcsavar? Vagy ez is csak egy az ezer ellentmondás közül, amelyen oly sokan, mindenféle megrázkódtatás nélkül egyszerűen csak átlépnek ahelyett, hogy feloldanák?

Most olvastam, hogy indítanak egy uniós projekt keretében egy 36 hónapon átívelő önismereti tréninget, "Aki hülye,az is marad, avagy légy a saját pszichológusod!" címmel.        

Szólj hozzá

unió pénz butaság