2014. feb 10.

Egy zsiráfnak fuccs

írta: Bonyolító
Egy zsiráfnak fuccs

A civilizált embernél nincs veszélyesebb.

A természeti népek gyermekei ösztönösen gyilkolnak, akkor és amennyit, amikor és amennyire szüksége van a törzsnek. Bocsánatot kérnek a leölt állattól, majd áldozatot mutatnak be az isteneiknek. Minden porcikáját elfogyasztják, mivel az az életét áldozta értük, így illő legalább ezt a „gesztust” megbecsülni.

A civilizált ember tanul, képzi magát, tájékozódik és reformál. Időnként a természetet, de nem jár nagyobb sikerrel, mint egy bennszülött törzs, aki azonban nem is törekszik, hogy bármit is változtasson a fennálló renden.

A civilizált ember reformjai nem sikerülnek, ámbár változás keze munkája eredményeként felfedezhető. Elsivatagosodás, kipusztított őserdők, bálnarajok, egyéb állatok, környezeti szennyezés minden mennyiségben.

Ez a civilizált faj most úgy döntött, hogy a beltenyészet visszaszorítása érdekében egy két éves zsiráfbikát agyonlő.

Az állatkerti állatokra – továbbiakban életfogytiglani kirakatra ítéltek - nem érvényesek a genetikai tisztogatás indokai. Ezek az állatok, ha gondozóik is úgy gondolják az életben nem találkoznak szabadon élő társaikkal, így az esetleg hibás géneket nem tudják továbbadni. Állatkertben általában majd minden állatot nehéz szaporítani, de főleg úgy, ha ivartalanítják őket, ahogy ezt a kisállat tulajdonosoktól elvárják. Megtehették volna akár ezt is, vagy odaadhatták volna annak az állatkertnek, akit nem érdekelt a beltenyészet és szívesen befogadta volna az ártatlan jószágot. Mert „csak” kiállította volna. Mert sajnos ez a sorsuk, hogy a civilizált ember bámulhassa azzal a fénytelen szemével és tompa agyával megkísérelje felfogni, hogy miatta és érte raboskodik az, akinek lételeme a szabadság.

giraffe-1232939_180.png

forrás:pixabay.com

De nem így történt. Agyonlőtték – ezt fontos kihangsúlyozni - mert így a húsát felzabáltathatták a többi életfogytos bentlakóval. Dupla haszon, hisz a helyet sem foglalja már. Tágasabb lett a kifutó a többi zsiráfnak.

Megvan hát az indok: húshiány lépett fel az állatkertben.

Volt már ilyenre példa a háborúban, de azt gondolom az merőben más helyzet volt.

Vagy már őket is támadás érte az EU részéről? Lehet, hogy ők is ellenségekkel vannak körülvéve és élethalál harc folyik?

Szólj hozzá

butaság embertelenség