2014. feb 12.

Anyagmegmaradás

írta: Bonyolító
Anyagmegmaradás

Vesztemre beleolvastam a politikusok vagyonnyilatkozataiba. Egy egész orvosteam küzdött az életemért, de még így is, hogy a közvetlen veszélyt elhárították maradtak szövődményeim.

Én azt javaslom, hogy olyan képviselőjelöltre senki ne szavazzon, aki nincstelen. Ez a személy ugyanis vagy hazug, vagy hülye. Ráadásul, ha nem sikerült magát anyagilag összeszednie, ebben a választási ciklusban, akkor ügyetlen is.

Ebben az esetben kell lennie egy másik állásának is, amiből fenntartja magát, viszont ez esetben a képviselői munkáját hanyagolja el, így nincs is helye a parlamentben. Amelyik képviselő a temérdek fizetéséből nem tudott félretenni az szenvedélybeteg. Vagy kártyázik, vagy rulettezik, vagy lóversenyez, vagy csak nőket tart ki. Akinek akkora rezsije van, hogy minden pénzét felemészti -erre csak azért merek gondolni, mert bizony másfél millás fizetéssel 0 megtakarításról számolt be egy kedvenc politikusom, akinek a nevét nem mondom ki, mert megjelenik, mint Barbo a medveszellem - és földek eladása után sem maradt semmije – az felettébb mesébe illő. Én ilyen embernek nem szavaznék bizalmat egy olyan országban, ahol egy gáz- és központi fűtés szerelőből milliárdos lett. Egy agyontanult értelmiségének minimum két milliárdosnak kellene lennie, vagy valami hiba van a kréta körül.

Felmerül a kérdés bennem, hogy vajon mi a szentséges úristenre szórják el a pénzüket. Esetleg csak úgy tudják kiegészíteni a jövedelmüket, hogy … nem erre gondolni sem merek. Ebben az országban ilyen nem fordulhat elő. Egy olyan országban, ahol a miniszterelnöknek taxival kell mennie rokonlátogatásra, mivel autója nincs, ott a korrupciónak nyoma sem lehet, ott a szerénység erénye tartalommal tölti ki a mindennapokat - beleértve a szombatot és a vasárnapot is - ott bizony nem könnyű a köz szolgálatában áldozatot hozni napról-napra. Természetesen itt a közalkalmazottakra gondolok, hiszen politikusaink nem érhetnek rá holmi csip-csup országos ügyekkel foglalatoskodni, ha ennyire meg kell húzniuk a nadrágszíjat.

Én javaslom, hogy addig emeljük a fizetésüket, akár évente többször is, amíg vagyonnyilatkozatuk nem fordul pozitívba. Kerül, amibe kerül. „B” variáció egy fokkal olcsóbb: vagyonosodási vizsgálat egy kezdő adóellenőr részéről, aki már nem hisz a dajkamesékben.

Szólj hozzá

politika röhej mese hazugság butaság tulajdon képmutatás