2014. feb 13.

A teljesen felesleges reklám

írta: Bonyolító
A teljesen felesleges reklám

Vegyen magyar gyógyszert! Mindegy, hogy milyet, de vegyen! Mármint magyart, mert csak az a jó. Hogy mire? Azt nem tudom, de magyar, tehát önmagában hordozza-e nép bölcsességét, erejét, szabadságszeretetét, kurázsiját, leleményességét és azt a rengeteg pénzt, amit a gyógyszergyártásba belefeccölni szükséges, ha valaki később a többszörösét szeretné kinyerni belőle.

Valaki a többszörösét szeretné kinyerni belőle. Ezért készít egy olyan reklámot, aminek se füle, se farka. Egy gyógyszert ugyanis soha nem azért szedünk - kivéve a hazafiak egy különös fajtája - mert magyar, hanem azért, mert dögrováson vagyunk. Semmi másért. Ráadásul törvény szabályozza, hogy azonos hatóanyagú, azonos problémák, betegségek kezelésére hivatott orvosságok közül mindig a legolcsóbbat köteles az orvos felírni, kivéve, ha jelezzük, mi ehhez, vagy ahhoz a márkához ragaszkodunk. Erre egyébként a patikákban is felhívják a figyelmünket, amikor helyettesítő készítményeket ajánlanak fel. Be kell vallanom én magam szívesen választok generikumot drágább gyógyszer helyett és hazudik aki azt állítja, hogy csak azért vesz tudatosan magyar gyógyszert, kerül, amibe kerül, hogy támogassa az ipar egy igen szűk szegmensét.

Az ember azért vesz olcsóbb gyógyszert, mert nincs pénze, mert a drágább sem biztos, hogy jobb, de olcsó magyar gyógyszert csak akkor vesz, ha létezik olyan. Innentől kezdve nem értem mi a reklám célja, hacsak nem a hazafias érzelmekre történő ráhatás és ha ez sikerrel jár javaslom, hogy valamilyen külföldi gyógyszerrel kezeltesse magát az illető.

Ha ajánlásként szolgál a háziorvosok részére, hogy mit is illik felírni egy magyar betegnek, akkor ismét túl drága húzás volt -és gusztustalan is- mivel az orvoslátogatók úgyis elviszik ezeknek a hetedhét földön elmert csodaszereknek a hírét a rendelőkben, ahol az orvosok mindenféle részesedés nélkül ajánlják betegeiknek nyugodt szívvel tovább.

A reklámba ölt pénzt esetleg a gyógyszerárak csökkentésére fordítva, kedvező piaci részesedést érhetnének el és biztos, hogy mindenki magyar gyógyszert venne, ha szüksége lenne rá.

Vagy nem.

Szólj hozzá

egészségügy butaság pazarlás