2014. ápr 22.

Szól a rádió?

írta: Bonyolító
Szól a rádió?

Rádiót akartam hallgatni. Szeretek rádiózni.

Szomorú vagyok, hogy nincsenek jó műsorok, hallgatható állomások.

 

Ízlések és pofonok. Inkább pofonok és rugások. Számos. Minden irányból, minden testtájékot érintve. Minden nap.

Magyar rádiót szeretnék hallgatni. Nem interneten, hanem egyszerűen rádión. Nem tudok. Helyi rádiót helyben, országost (közszolgálatit) egészen összefüggő nagy területen.

Szlovák rádió például tisztán fogható ott, ahol a Bartók alig.

A Bartók sokat ismétel, a műsorvezetők többfunkciós szerepkört kénytelenek betölteni. Létszámracionálás: kirúgás. Úgysem hallgatja senki, nem? Nyugati példával nem hozakodok elő. Ott van igény több klasszikus zenei rádióadóra is. De ők mások és nem érthetik a magyar lelkületet.

És akiktől a földjüket, fehér lóért vettük meg? Ők is mások? Ők sem értik? Közszolgálatiból 9 adó? (Regionálisokat nem számolom hozzá.)  ( http://www.rtvs.sk/radio/ )

Ők a nemzetiségi műsorokat is másként értelmezik. Pátria rádió heti hét napon keresztül magyar nemzetiségi műsort sugároz. A Magyar Rádió hetente 2 óra szlovákot. Igaz, nálunk naponta más-más nemzetiség kap két-két óra adásidőt. Milyen szerencséje van a szlovákoknak.

 

radio-1594819_180.jpg

forrás:pixabay.com

 

Csak azt nem tudom, hogy mennyit ér az a két óra adásidő naponta, amit nem lehet befogni, hallgatni. Hiszen Magyarország terjedelmes. Telis tele van hegyekkel. Azokon még a rádióhullámok sem hatolnak át. Kivéve a román, ukrán, orosz, moldáv, szerb, szlovén, szlovák, horvát rádióhullámokat. Különböző minőségben, de ezeket be tudom fogni és hallgatni.

 

Csak az a "baj", hogy én magyar rádiót szeretnék hallgatni. Magyarországon.

Szólj hozzá

rádió trehányság nemtörődömség Magyarország