2014. máj 31.

Csöbörből vödörbe, avagy nem csak a szóvicc idétlen

írta: Bonyolító
Csöbörből vödörbe, avagy nem csak a szóvicc idétlen

Hálaadó istentiszteleten köszönte meg Csöbör Katalin országgyűlési képviselő a választási győzelmet. Az országban egyedülálló módon a vidéki települések között Miskolcon nyert egyéniben nem Fidesz/KDNP színeiben induló jelölt, így beláthatjuk, nem volt teljességgel hiábavaló a helyi választási kudarc győzelem után, a békés kis összejövetel a templom falai között, amely valljuk be őszintén szekularizált államunk mindennapjaira nem igazán jellemző tendencia. (Magamban azon tűnődtem, vajon Dr.Varga László MSZP-s politikus kinek mutathatott be áldozatot, persze előre, a győzelemért, de amennyire információim megbízhatóak, ő még a józan ész által vezérelve éli mindennapjait. )

Utána, tehát nem előtte, nem galád módon megvesztegetve a Megváltót, vagy az Atyát, vagy a Szentlelket, vagy mindhármat egyszerre, már amennyire ezt a hittitkot bárki is megértheti, kivéve talán a polgármesterünket, aki unitárius és őt ilyesféle dogmatikai kérdés nem zavarja össze.

 

Talán csak a helyszín közös abban a hírben, miszerint hétfőn – 2014.05.26-án - a belvárosban sátoros ünnepet szerveztek a DVTK, Újpest feletti győzelmének tiszteletére. Az eső ellenére rengetegen értek rá megünnepelni az előző napi vereséget.

Elnézést, ha elmulasztottam volna közölni, hogy nem nyert a csapatunk, hanem vesztett, de ha már győzelemre készültünk, ez az aprónak tűnő, ámde annál lényegesebb körülmény nem engedhetjük meg, hogy összezavarjon bennünket.

Vigasság és decibel - valamint rendőrök – dögivel. Minden, ami hétköznap büntetendő és tilos, aznap szabad és tűréshatáron belüli. Csak a FIDESZ DIÓSGYŐR!!!

 

Különös város ez a Miskolc, én pedig nagyon udvariasan fogalmaztam.

Szólj hozzá

hülye butaság groteszk sötétség képmutatás Miskolc DVTK