2014. jún 21.

Múzeumok Éjszakája á la Miskolc

írta: Bonyolító
Múzeumok Éjszakája á la Miskolc

Hová is menjek ma este miskolci lakosként? Vagy akár nap közben, hiszen a Múzeumok Éjszakáját megelőzi – általában – a Múzeumok Nappala is?

A központi Herman Ottó Múzeum, vagy a Herman Ottó Múzeum központja kisebb, de hosszabb keresgélés után ugyan felkínál néhány programot, de mindenki más néma csend.

Tavaly már hetekkel ezelőtt pontosítani kellett, hogy milyen néven is lépünk fel és kik lesznek az előadók, mert a plakátok úgy készülnek...

Persze már akkor tudtam, hogy idén mindenféle felkérést vissza fogok utasítani és nem azért mert nem fizetnek, hanem mert egészen egyszerűen hülyének néznek és olyan bénán hitegettek, hogy az már fájt.

 

De nem a saját sérelmeimről akartam szólni, hanem arról a városról, amely már ezt az érdekesnek mutatkozó hagyományt sem ápolja, vagy legalábbis nem tesz annak érdekében, hogy a rendezvényeket látogassák.

 

muzeum.jpg

forrás:muzsakkertjemiskolc.hu

 

A korábbi években már hetekkel előtte összefoglaló programismertetőkkel bombázták az érdeklődőket. Ma ott tartunk, hogy az intézmények saját honlapján sem lehet információkat találni, sőt a Miskolci Kulturális Centrum hírlevele meg sem említi az eseménysorozatot, helyette a IX. Fröccsfesztivált preferálja. Hiába parasztoknak jó lesz az is kútúra helyett nem, he...?

 

Nyugodtan szét lehet nézni az oldalon lehet, hogy csak én vagyok balfék. : http://www.miskolc.hu/kultura/muveszet-es-kultura/kiallitohelyek/muzeumok

 

De van itt más is: http://www.hellomiskolc.hu/muzeumok-ejszakaja-p-822.html (Még jó, hogy létrehozták ezt a honlapot. Annyira informatív,mint amennyire olcsó lehet)

 

Kedves dunántúli, vagy akárhonnani látogatók! Ezek alapján tessék programot választani és több kilométert beleverni a kocsiba, vagy egy vagyont elkölteni vonatra, hogy megnézhessék nálunk az egyedülálló … mit is?

De ugyanezt javaslom a miskolciaknak is és a környéken lakóknak.

 

Tessék figyelni a bejegyzés időpontját! http://www.minap.hu/news.php?extend.84418.5 Ha még valaki nem tervezett volna semmit ma estére, az még időben értesülhetett arról, hogy mit is szervez a Herman Ottó … nem írom le még egyszer.

 

És nem vagyok hajlandó leírni az ezért felelősök helyett még azt a legalább tucatnyi helyszínt, ahol ma este igenis lesznek rendezvények, ahol lesz program, csak egy fog hiányozni: a látogató.

Szólj hozzá

röhej butaság szakértelem közöny igénytelenség képmutatás felelőtlenség trehányság Miskolc