2016. ápr 24.

György napra

írta: Bonyolító
György napra

Bakondi György szerint az osztrákok által visszaállított szúrópróbaszerű határellenőrzés annak a jele, hogy az osztrákok is nemet mondtak az illegális migrációra.

Függetlenül a ténytől, hogy az illegális migrációra minden ország nemet mondott – legfeljebb nem tett elég hatékon intézkedéseket ellene – az osztrákok konkrétan felsorolták a visszaállítás okait, tehát különösebb kommentárt nem igényelt intézkedésük.

Ausztria minden oldalról schengeni tagállamokkal határos, tehát a határellenőrzés terhe nem nehezedik rá. A szlovák híreket nem hallottam sajnos, de az a tény, hogy az ellenőrzést Burgenland tartományban tervezik visszaállítani ideiglenesen – tehát nem Alsó-Ausztriában, amivel Szlovákia határos - számomra nem mond mást, minthogy bennünk, vagyis az általunk végzett határellenőrzésben nem bíznak, kerítésestől, félig rendkívüli állapotostól.

index1.jpegforrás:index.hu

Lám, nem elég, hogy több milliárdért kikerítettük magunkat Európából, a mutatóban létező honvédségünk hadra fogható – már, aki nem keresi magát szénné valamelyik külföldi misszióban az undorító NATO tagságunknak köszönhetően - részét a határok mellet állomásoztatjuk. Nem elég, hogy a rendőrségnél mostanában mindennél fontosabb a határok mellett bámulni az eget, mintha hirtelen megszilárdult volna a közrend és a közbiztonság, mintha hirtelen megjuhászodtak volna a bűnözők, mintha nem lenne elég megoldandó feladat az ország egész területén – hiszen nem szabad elfelejtenünk egy pillanatra sem, hogy e lángoktól ölelt kis ország soha nem volt migrációs célország, tehát akkor sem jött volna hozzánk senki, ha hívtuk volna – most még ez is. Vagy már ez is?

index.jpegforrás:index.hu

Érdemes hozzáfűzni egyéb megjelent – nem cenzúrázott – híreket, melyek szerint egyre gyarapodnak azon országok, akik Magyarországra nem küldenek vissza kiutasított külföldit, - a legutóbbi a testvéri Finnország volt ilyen - mert valamiért nem hisznek abban, hogy nálunk jogállamhoz méltó módon kezelik ügyüket.

Hiába, a sógorok már csak ilyenek. Ha kell ellenőriznek, ha nem kell, akkor nem, mint a régi békeidőkben évtizedeken keresztül, amikor nálunk totális határőrizet uralkodott. Egy keresztül szál szalmát nem mozdítottak, mert összefogdostunk helyettük mindenkit. Akkor valamiért megbíztak bennük, de hát az idők és a szövetségi rendszerek változnak és úgy tűnik nem ütjük meg az 1989 előtti szintet. Pedig akkor minden olyan rossz volt, ugye? Na, ja de akkor önkényuralmi rendszer működött nálunk, ma pedig demokrácia tombol.

Megtenné valaki, hogy erről tájékoztatja az elmaradt Európát, köztük a testvéri Ausztriát, és nem utolsósorban Bakondi Györgyöt? Úgyis ma van a névnapja, hadd legyen meglepetés, hogy mindenki hülye, csak mi vagyunk helikopter.

Szólj hozzá

hazugság szakértelem jogállam pofátlanság Magyarország